Redesign verzetsmuseum.org

verzetsmuseum.org

Verzetsmuseum Amsterdam verteld het verhaal van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum ontvangt bezoekers uit de hele wereld en heeft een duidelijke focus op educatie. Het doel van de vernieuwde website is om de huidige gebruikers van de site beter te bedienen en om meer bezoekers naar het fysieke museum te trekken.

De vraag

Het Verzetsmuseum had na zeven jaar behoefte aan een nieuwe website. Het beheersysteem van de website was verouderd en de voorkant van de site was niet geschikt voor mobiele apparaten.

De aanpak

In nauwe samenwerking met Driebit (mijn technische partner in dit project) is een nieuwe site gerealiseerd. Onderdeel van het traject waren een aantal workshops met de opdrachtgever om de randvoorwaarden helder te krijgen.

Het resultaat

De complete nieuwe website is sterk verbeterd op het gebied van gebruikersgemak. Daarnaast is de site veel beeldender geworden en is er een bijzondere pagina gemaakt voor het Verzetsmuseum Junior.

‘Een nieuw design betekende ook een nieuwe ordening, indeling en nadenken over prioriteiten.’

Gerard Mensink
webmaster Verzetsmuseum

het resultaat

Verzetsmuseum Junior

Het museum heeft ook een expositie voor kinderen vanaf negen jaar: het Verzetsmuseum Junior. Op dit gedeelte van de website is visueel extra uitgepakt, kijk hier maar:

Naar Junior

Verhalen achter objecten

Het verzetsmuseum verteld in haar exposities de verhalen achter historische objecten. Ditzelfde wordt op een toegankelijke en beeldende manier op de site gedaan om mensen te prikkelen het museum te bezoeken.

verzetsmuseum.org

Gebruikers gemak

Om de gebruikers van de site beter te bedienen is er een heldere prioriteit gesteld in content van de site. Hierdoor kon de navigatie en de structuur drastisch vereenvoudigd worden.

Responsive design

De site is responsive ontworpen, zodat alle inhoud makkelijk op alle apparaten te vinden is. Hierdoor zijn bijvoorbeeld adresgegevens en openingstijden ook makkelijk met een smartphone op een hotelkamer te vinden.

Portfolio selectie