De Digicommissaris

DC-Site&Mobile2
Technische realisatie website: Driebit

Het is de missie van de Digicommissaris om te zorgen dat burgers en bedrijven snel, makkelijk en veilig hun zaken digitaal kunnen regelen met de overheid.

 

Naar de website

DC-logo

2015 | webdesign | interactie ontwerp | illustratie | huisstijl

DC-illustratie-docs

 

de Uitdaging

Zoals onder anderen de commissie Elias heeft aangetoond loopt het (op zijn zachts gezegd) niet altijd gesmeerd bij de uitvoering van ICT projecten bij de overheid. Het is de rol van de Digicommissaris om hier verandering in te brengen.

 

de GDI

Voor haar dienstverlening naar burgers en bedrijven gebruikt de overheid een complex netwerk van digitale basisvoorzieningen, de GDI (Generieke Digitale Infrastructuur). Denk hierbij aan databases zoals DigiID, het Kadaster of gemeentelijke registraties.

 

Helder & complex

Voor het functioneren van de Digicommissaris is helder communiceren met haar stakeholders cruciaal. Dat valt niet altijd mee gezien de complexe aard van de GDI. Om hier bij te helpen werd een simpele beeldtaal ontwikkeld die de complexe materie inzichtelijk maakt en ook herkenbaar is.

Prezi Presentatie

Een van de items die zijn ontworpen is een Prezi presentatie die de Digicommissaris helpt om zijn verhaal beeldend en toegankelijk te vertellen.

 

DC-Ipad-foto

Digitaal Magazine

Om de besluitvorming rondom de Digicommissaris eigentijds te communiceren is er een digitaal, interactief magazine gemaakt.

 

Maar wat ís een digitaal magazine eigenlijk?

 

De grenzen tussen apps en websites vervagen immers steeds meer. En weinig mensen hebben zin om een App te downloaden om één digitaal magazine te kunnen zien. Daarom is gekozen voor een techniek (WP-magazines) die werkt zonder een app te openen is maar wél voelt als een magazine.

 

Naar het Digi-mag

DC-mag-hands

Stationary

Briefpapier en visitekaartjes in een simpele maar herkenbare huisstijl.
 

DC-stationary

Portfolio selectie