Redesign Altra.nl

Altra responsive
 ‘ Het loslaten van het klassieke aanbod promoten en het terugkeren naar het bedienen van de doelgroepen. Dat was de opdracht voor de nieuwe website van Altra Jeugdzorg & Onderwijs. Dankzij de nieuwe website verdwaalt de bezoeker niet in bergen informatie, maar komt snel daar terecht waar hij of zij moet zijn. ’

picture_mauritsMaurits de Jong
Projectleider Altra

1) DE VRAAG

Altra is een redelijk complexe organisatie, met 19 locaties, 12 scholen voor speciaal onderwijs en tientallen jeugdzorg programma’s. De doelgroepen van Altra variëren van leerling tot gemeenteambtenaar. Hoe al deze gebruikers samen te brengen op één website?

Altra kaart

2) de aanpak

In het ontwerpproces stonden de belangrijkste gebruikersgroepen centraal. Onderdeel van dit proces was een interactieve sessie met experts van Altra die de doelgroepen goed kennen. Met hun input is de belangrijkste inhoud van de site geïnventariseerd en afgestemd op het taalgebruik van de gebruikers.

schetsen

3) het resultaat

Dit heeft geresulteerd in een website die niet alleen werkt op elk apparaat (smartphone, tablet, desktop) maar vooral ook de gebruiker zo snel mogelijk van de juiste informatie voorziet. Dit project was een samenwerking met Fanny Morien (huisstijl Altra en illustraties) en Swell (technische realisatie).

laptop

 

het resultaat

Responsive design

De website is geoptimaliseerd voor alle schermafmetingen. Daarom kun je als bezoeker met elk apparaat (desktop, tablet of smartphone) de website prettig bedienen.

Naar de Site

Subsites

Elke Altra-school heeft zijn eigen subsite binnen altra.nl. Hier kunnen bestaande leerlingen onderandere hun rooster en de schoolgids bekijken. Nieuwe leerlingen kunnen letterlijk rondkijken met behulp van een 3D foto.

BIJVOORBEELD HIER

Techniek en beheer

Bij de realisatie van de site zijn de nieuwste technieken zoals HTML5 en CSS3 ingezet. Als beheersysteem is gekozen voor het populaire en gebruiksvriendelijke CMS Wordpress. Voor Altra zijn er speciale functies gemaakt om het beheer van de site nog makkelijker te maken.

Landingspagina’s

De belangrijkste gebruikers van de site hebben hun eigen landingspagina. Dit is handig omdat alle belangrijke informatie hier samenkomt en niet in een (ingewikkeld) menu. Daarnaast zorgt deze structuur ervoor dat bezoekers vanuit Google sneller op de juiste plek komen.

Portfolio selectie