Wat doe ik precies?

digitale strategie

Eerst denken, dan doen

Digitale strategie

Strategie is altijd onderdeel van mijn werkwijze.

Ik geloof dat heldere strategische randvoorwaarden nodig zijn om het beste uit techniek, budget en het creatieve proces te halen.

Welke content is het belangrijkst? Voor welke gebruikersgroepen maken we dit? Wat is de prioriteit in alle (functionele) wensen? Voor een compromisloos product is een heldere focus nodig.

 

concept & design

eerst zien, dan geloven

Concept & design

Aangezien ik opgeleid ben als (grafisch) ontwerper ben ik visueel en creatief ingesteld.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden of 50 pagina’s met wireframes.

Daarom vertaal ik abstracte ideeën zo snel mogelijk naar vorm om te toetsen of “het werkt”. Ik ben op zoek naar oplossingen waarin een vernieuwende vorm gecombineerd wordt met gebruiksvriendelijkheid.

 

responsive design

Responsive
design

Smartphones en tablets zijn razendsnel in opkomst. Ik vind het cruciaal dat alle content zo aangeboden wordt dat de gebruikerservaring ook goed is op deze apparaten. Daarom ontwerp ik responsive.

de gebruiker centraal

De gebruiker
centraal

De dingen die ik maak worden gebruikt door mensen. Daarom stel ik altijd de gebruiker centraal in het ontwerpproces. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar gebruikers-groepen en het ontwerp te testen met echte gebruikers.

technische realisatie

Technische
realisatie

Hoewel ik voor technische realisatie samenwerk met specialisten heb ik zelf ook tien jaar ervaring met programmeren. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van technische mogelijkheden en kan ik implementatie effectief begeleiden.